Welkom bij Korthals-Griffon Kennel van 't Holtlaand

Een (h)eerlijke jachthond

Onze honden

Kennel "van 't Holtlaand" bestaat meer dan twintig jaar. In de loop van de tijd zijn er vele Giffons door ons gefokt. In de komende tijd willen wij ons toeleggen op het fokken van een Duitse lijn. Voor dit doel hebben we Ayla von der Laar aangeschaft. Ayla heeft inmiddels drie nesten gehad. Zij is nu gesteriliseerd en geniet als actieve jachthond van haar leven. Wij hebben haar dochter Aster zelf gehouden. Wij willen als fokker niet "vermeerderen" maar "verbeteren". U kunt altijd een afspraak maken om met onze honden kennis te maken.

"Ayla"

Ayla von der Laar

Ayla is geboren op 6 augustus 2006. Ze heeft drie nesten gehad, is na haar laatste nest gesteriliseerd en geniet nu van haar leven als oude huishond. Uit haar eerste nest hebben we Aster gehouden.

Ayla is een verhaal apart. Ze was een top jachthond die alle apporten binnen bracht. Nu ze wat ouder is en haar zintuigen het beginnen te begeven, gaat ze niet meer mee op jacht. Nu ze kan rustig aan doen. Helaas staat het woord "rustig" niet in Ayla's woordenboek en houdt ze nog regelmatig een race met haar kleindochters!

"Aster"

Aster Ayla van 't Holtlaand

Aster is geboren op 31 december 2009. Ze heeft nu 3 nesten gehad en is inmiddels gesteriliseerd. Van haar eerste nest hebben wij Caltha gehouden. Van het tweede nest hebben wij Wiske aangehouden.

Op een leeftijd van 17 maanden won Aster op de jaarlijke Korthals Griffondag van 21 mei 2011 de beker voor beste teef! Dit hadden wij totaal niet verwacht, aangezien er op zo'n dag altijd veel honden komen waaronder de kampioenen. Er waren deze dag 39 teven. Tijdens de Griffondag op 2 juni 2013 werd Aster zelfs clubkampioen!

"Caltha"

Caltha Aster van 't Holtlaand

Caltha is geboren op 28 november 2013. In 2016 heeft zij haar eerste KNJV B-diploma behaald en heeft er in 2017 nog 2 aan toegevoegd.
Zij is recent gesteriliseerd en nu wordt zij getraind naar een KNJV MAP-B diploma. (meervoudige apporteer proef)

Ze is een rustige, stabiele teef en een echte clown. Ze is super netjes met apporten afgeven en had al in 2015 een prachtig B-diploma kunnen hebben als ze niet een sanitaire stop had moeten maken tijdens de volgoefening.

Op 11 juni 2016 haalde Caltha 2e U in de open klas op de clubmatch van de Nederlandse Korthals Griffon Club.

 "Wiske" 

Edelweiss Aster van 't Holtlaand

Wiske is geboren op 15 december 2015. Zij wordt momenteel getraind voor een KNJV B-diploma met genoeg punten voor een MAP-B. Wiske is echt een kleinkind van Ayla, super werklustig en leergierig! 

Op de clubmatch van 11 juni 2016 heeft ze laten zien ook te beschikken over een "veel belovende" bouw in de jongste puppyklas!

Op de clubmatch van 17 juni 2017 heeft Wiske nogmaals bewezen over een goede bouw te beschikken, in de tussenklasse haalde ze een 2e U!

Herinneringen

In de afgelopen jaren hebben verschillende honden deel uitgemaakt van ons leven. We denken met veel plezier aan hen terug. Ze gaven ons veel plezier en er is met hen gejaagd tot de belasting voor hen te groot werd. Daarna hebben ze nog jaren als tevreden huishond in ons midden geleefd.

Nimrod, Bo, Varna, Josta, Max, Vera, Joeke, Vicky, Jasmijn en Jerke.... Met jullie eigen bijzonderheden om nooit te vergeten!

Jerke van 't Holtlaand (2002 - 2013)

Jasmijn van 't Holtlaand (1999 - 2013)

Joeke van 't Holtlaand (1995 - 2008)

Vera van 't Holtlaand (1993 - 2006)

Varna (1990 - 2002)