Welkom bij Korthals-Griffon Kennel van 't Holtlaand

Een (h)eerlijke jachthond

Caltha Aster van 't Holtlaand x Boris van de Menninkweide

Op 10 en 11 februari 2017 is Caltha Aster van 't Holtlaand gedekt door Boris van de Menninkweide. Als alles goed gaat verwachten wij dat het nestje half april geboren wordt.

Caltha Aster van 't Holtlaand

Boris van de Menninkweide

Caltha's drachtperiode

Aan het begin van elke week nemen we een foto van Caltha om te zien hoe haar buik groeit. Een dracht duurt bij honden gemiddeld negen weken. 

Een onverwachte tegenvaller

Na een dracht van negen weken dachten we dat Caltha haar pups zou gaan werpen. Anderhalve week lang hebben we haar temperatuur gemeten en deze daalde dan ook op donderdag. De volgende dag zijn er echter, net als de rest van het hele uitgerekende weekend, geen pups geboren.

De dinsdag na het paasweekend zijn we met Caltha naar de dierenarts geweest voor een foto, en die vertelde ons precies wat we eigenlijk al verwacht hadden na het erg rustige weekend: Caltha was niet drachtig. Haar groeiende buikje en gedragsveranderingen kwamen door een heftige schijndracht. Zelfs haar milt was groter dan normaal, wat ook te maken kan hebben met een schijndracht. 

Volgende loopsheid, waarschijnlijk in augustus, willen we het nogmaals proberen en dan weer met Boris.

Aan de linkerkant zijn haar ribben en longen zichtbaar, aan de rechterkant haar buikje vol met darmen. Er is geen enkel puppyskelet zichtbaar, geen nestje voor Caltha dus.