Welkom bij Korthals-Griffon Kennel van 't Holtlaand

Een (h)eerlijke jachthond

Ayla von der Laar x Radipole Earl of the Fleet

Op 1 mei 2014 is Ayla gedekt door Radipole. Er volgde een goede zwangerschap. Op 3 juli zijn de pups geboren.

Ayla von der Laar

Radipole Earl of the Fleet

Ayla's drachtperiode

De bevalling

Op donderdag 3 juli kreeg Ayla om 18.00 uur sterke weeën. Toen er na een uur nog geen pup geboren was, is de dierenarts gebeld. Juist op dat ogenblik kwam de eerste pup! Na vijfentwintig minuten werd de tweede pup geboren. Alles leek goed te verlopen maar dat pakte helaas anders uit.

Na een uur was er nog geen derde pup. Dus is opnieuw de dieren arts gebeld. Het resultaat was een keizersnee. Er zijn nog enkele pups levend ter wereld gekomen maar... Helaas heeft geen van deze pups het overleefd.

Ondertussen ligt Ayla rustig en ontspannen in de werpkist met twee kerngezonde pupjes. De pups drinken tevreden en Ayla herstelt zich prima van de operatie.Dinsdag 15 juli

Gisteren is Ayla bij de dierenarts geweest om haar hechtingen te laten controleren. De pups hadden hierbij een primeur: de eerste autorit! De operatiesnede van Ayla zag er heel mooi uit. Rustig zonder irritatieplekken. Eén hechting werd er uit gehaald. De rest moet uit zichzelf oplossen. Voor de pups was het een enerverende reis, die ze zonder problemen doorstonden. Ze groeien als kool. De oogjes gaan voorzichtig een klein beetje open en voorzichtig worden de eerste wankele stapjes geprobeerd. Maar ja, wat wil je, er is melk in overvloed. Groeien is dus geen enkel probleem!

Dinsdag 22 juli

Het gaat heel erg goed met de pups. Ze proberen al dapper te lopen en Ayla moet ze al zittend voeren. Vandaag kregen ze ook voor het eerst de andere honden in de gaten. Eigenlijk wilden ze alleen maar zoveel mogelijk contact. Maar... dat vond moeder Ayla net even te ver gaan. Met een duidelijke brom werd duidelijk gemaakt dat het hiervoor nog te vroeg is!

Zondag 10 augustus

Hoog tijd om de wereld buiten onze buiten-ren te verkennen. Spannend! De andere honden willen best helpen, maar die nemen een klein sprongetje en zijn van het trapje af. Als wij dit na willen doen, rollen we natuurlijk, kopje over, naar beneden. Gelukkig zit daar dan de baas om ons te troosten.... Tot nu toe hebben we geluk. Het weer is al tijden zo goed dat we heel veel buiten kunnen spelen.

Volgens het weerbericht krijgen we nu een paar dagen met regen. Komt goed uit. Dan herhalen we de binnengeluiden weer voor onze socialisatie.

Vrijdag 15 augustus

De pups zijn nu ruim zes weken oud en hebben vandaag  hun eerste enting gehad. Ze ontwikkelen zich razendsnel. We wennen ze alvast aan hun halsbandje. Dat kan nu, omdat ze enkele dagen geleden zijn gechipt. Nu alle tijd voor een fotosessie op de tuintafel!

Zondag 17 augustus

Leren wandelen. Altijd leuk. De pupjes willen alle kanten op want er is ook zoveel te zien...  Natuurlijk aan een vast halsbandje. Voor een sliplijntje zijn ze nog veel te jong.

Zondag 31 augustus

De eerste pup is opgehaald... Blijde nieuwe baasjes en een verdrietige pup die nu nog een week achterblijft. Maar eerst hebben ze laten zien super jachthondjes te worden!

Zaterdag 6 september

Het laatste pupje is opgehaald. In de file naar België heeft hij zich goed gehouden! Een warm welkom ontving hij van paarden, pony's en een Cocker!

Hier zijn ondertussen alle puppy-voorzieningen opgeruimd. Ayla gaat nu lekker jachthond zijn. Voor haar geen pups meer. Dat mogen haar dochter en kleindochter nu gaan doen.