Welkom bij Korthals-Griffon Kennel van 't Holtlaand

Een (h)eerlijke jachthond

Aster Ayla van 't Holtlaand x Ethan van het Patrijzenweitje

Op 16 oktober 2015 is Aster gedekt door Ethan van het Patrijzenweitje. De dracht is goed verlopen. Op 15 december is er een gezond nest van 11 pups ter wereld gekomen.

Aster Ayla van 't Holtlaand

Ethan van het Patrijzenweitje

Asters drachtperiode

Aster heeft 8 weken en 4 dagen gedragen. Een dracht duurt bij honden gemiddeld 9 weken.

De bevalling

Twee van de elf pups. Een van de breedste blessen en een met een dun blesje.


Op 15 december rond acht uur 's avonds begon Aster te spitten in de werpkist. Om kwart over acht begonnen de weeën en om kwart voor negen werd de eerste pup geboren, een dikke, sterke reu. Met tussenposen varierend van 20 minuten tot 2,5 uur werd om half negen de volgende ochtend de elfde en laatste pup geboren. Alle pups zijn gezond en levendig. Het nest bestaat uit 4 reutjes en 7 teefjes. Aster is wel vermoeid door de bevalling, maar gelukkig kan ze nu lekker bijkomen met het kleine grut gezellig om haar heen.


De natte handdoeken hangen over de rand om de luchtvochtigheid op pijl te houden. Een te droge omgeving is niet goed voor de pups.

Updates

Voor regelmatige updates over dit nest verwijzen wij u graag door naar onze Facebook pagina. Voor de nieuwe eigenaren van de pups is er een gesloten pagina waar onderling vragen kunnen worden gesteld, deze is niet open voor mensen die geen pup van dit nest hebben. Heeft u een pup van dit nest, maar bent u nog geen lid van de gesloten groep? Neemt u dan contact op via de openbare facebookpagina van onze kennel. Het icoon hiernaast brengt u bij onze kennelpagina.